Dijkvilla

Uitbreiding van een villa in Bergschenhoek

De bestaande bungalow uit de jaren zestig was ontworpen voor een stel zonder kinderen. Het gebouw richtte op de straat en had een vrij gesloten relatie tot de enorme achtertuin.

Door aan de achterzijde een transparante, dubbelhoge aanbouw te realiseren is deze relatie met de tuin enorm versterkt. Gelijktijdig biedt deze toevoeging ruimte aan een riante hoge woonkamer en keuken. Een brede entreehal verbindt de oude straatzijde van de woning met de royale nieuwe tuinzijde. De gerenoveerde villa heeft zo een ruimtelijk en open karakter gekregen in tegenstelling tot de voormalige gesloten bungalow.

locatie:

Bergschenhoek

programma:

woonhuis

jaar:

2014 / 2015

opdrachtgever:

Particulier

foto’s:

Luuk Kramer

 

Gerelateerde projecten

Wantijhof

In samenwerking met de Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft studio AAAN de marktselectieprocedure Energievlek J in Dordrecht gewonnen. Het plan,…

Bekijk...

Huis CW

De uitdaging van deze opgave was om een onbewoonde kelder met naastgelegen garage om te bouwen tot een volwaardige gezinswoning.…

Bekijk...