Huis FN

Renovatie van een Herenhuis in Den Haag

De opdrachtgevers voor deze renovatie droomden van een riante open keuken met een open relatie tussen woonkamer, eetkamer en werkvertrekken. De inbreng van een riante vide met geïntegreerde trap voorziet in de ruimtelijke verbinding tussen de verdiepingen. In deze dubbelhoge ruimte is de keuken gepositioneerd waarbij de kastenwand is geïntegreerd in het trapmeubel. Grote glaspartijen aan de tuin zijde voorzien de ruimtes van een overvloed aan daglicht. De oorspronkelijke inbouwkasten met schuifdeuren zijn gerestaureerd en bieden de mogelijkheid om de woonkamer en eetkamer af te sluiten.

Op de bovenverdieping is de voormalige keuken getransformeerd tot een open badkamer. Vanuit het vrijstaande bad kan worden genoten van het panoramisch uitzicht. Het op maat ontworpen badkamermeubel biedt naast ruimte voor opslag ook plaats voor een zitje met uitzicht op de tuin.

locatie:

Den Haag

programma:

woonhuis

jaar:

2015 / 2016

opdrachtgever:

Particulier

foto’s:

Luuk Kramer

aannemer:

De Jong Interieurbouw

Gerelateerde projecten

Stadscanyon

Studio AAAN and Common Practice were given the opportunity to develop a housing scheme for housing corporation Stadgenoot. A large…

Bekijk...

Roomse Slag

Kwalitatieve woononderzoeken tonen aan dat mensen woonbuurten waar ‘ontmoeting’ logisch plaats vindt hoger waarderen dan anoniemere buurten. Ook in de…

Bekijk...