NN Kralingen impressie woningen Kralingse Zoom

NN kralingen

54 ruime gezinswoningen in Rotterdam

In opdracht van de Nederlandse Bouw Unie  hebben De Kovel Architecten en studio AAAN een plan gemaakt voor de nieuwbouwlocatie ‘Noordelijk Niertje Oost‘ in Rotterdam Kralingen. Het plan is als winnaar uitgeroepen van de marktselectieprocedure en zal verder worden ontwikkeld tot een bouwplan.

Bij de stedenbouwkundige opzet is gekozen voor het doorzetten van de lange noord-zuid gelegen straten van de bestaande woonbuurt, zodat de nieuwbouw goed aansluit op de bestaande structuur. Ook de groene rand langs de Ringvaart wordt doorgezet langs de Kralingse Zoom, zodat een aantrekkelijke groene route rond de woonbuurt ontstaat. De smalle strook langs de Kralingse Zoom wordt geheel autovrij gelaten, zodat deze volledig groen kan worden ingericht.Het plan biedt ruimte voor 54 grondgebonden woningen met een tuin, die worden verdeeld over twee parallelle stroken.

Langs de Leendert Butterstraat komen 23 geschakelde twee-onder-één kap woningen met een carport aan de voorzijde. Het overige parkeren wordt ondergebracht in twee parkeerhoven tussen de woningen, zodat aan de zijde van de nieuwe woningen de straat vrij kan blijven van parkeren. Hierdoor ontstaat ook ruimte voor een strook groen met bloesem bomen, die het straatprofiel van de lange straat aantrekkelijker zal maken.

Voor de 31 woningen aan de zijde van de Kralingse Zoom is het parkeren ondergebracht in een halfverdiepte parkeerkelder onder de woningen. Deze statige woningen komen hierdoor hoger te liggen en kunnen aan de voorzijde met een trapje worden bereikt vanuit de groenstrook langs het water. Vanuit de parkeerkelder hebben deze woningen een tweede toegang. De woningen aan deze zijde vormen een lange wand die de woonbuurt zal afschermen van het geluid van de nabijgelegen snelweg. Door de schakeling met een sterke plastiek zal iedere woning in deze wand goed individueel afleesbaar zijn.

opdrachtgever:
Nederlandse Bouw Unie
samenwerkende architect:
De kovel Architecten
impressies:
Paolo Faleschini
meer informatie:
NN Kralingen Noordelijk Niertje Persbericht gemeente
NN Kralingen impressie woningen Kralingse Zoom
NN Kralingen impressie woningen Leendert Butterstraat
NN Kralingen avondimpressie woningen Kralingse Zoom
type 1: kelder
type 1: begane grond
type 1: eerste verdieping
type 1: tweede verdieping
Previous
Next
type 2: begane grond
type 2: eerste verdieping
type 2: tweede verdieping
Previous
Next

Gerelateerde projecten

Patiovilla Leonidas

Op het voormalige hockeyveld van Leonidas in Rotterdam is een wijk gebouwd met vrijstaande woningen met een zeer hoge duurzaamheidsambitie.…

Bekijk...
foto achtergevel jansstraat arnhem

Jansstraat Arnhem

Het plan behelst het realiseren van drie appartementen boven een bestaande winkelruimte. Jarenlang werd de winkelruimte inclusief alle bovenliggende verdiepingen…

Bekijk...