Nieuw Rotterdams Café

Café in voormalig kantoor van een krant

Het statige pand aan de Witte de Withstraat in Rotterdam deed vroeger dienst als het hoofdkantoor van de ‘Nieuwe Rotterdamsche Courant’. Het interieur van dit pand is ingrijpend verbouwd en getransformeerd tot een populair café.

Door enkele binnenmuren te verwijderen is een dynamische open ruimte gecreëerd met uiteenlopende sferen: Van een grote rumourige bar naar gezellige tafeltjes aan de straat tot kleine intieme hoekjes bij het raam. Waar mogelijk zijn de oorspronkelijke karakteristieke details bewaard gebleven en gerestaureerd. Een monumentale notenhouten trap leidt naar het souterrain waar zich naast de keuken en toiletvoorzieningen ook een aparte feestruimte bevindt.

locatie:

Witte de Withstraat, Rotterdam

programma:

horeca

jaar:

2011

opdrachtgever:

Ron Sterk Holding

foto’s:

Luuk Kramer

aannemer:

Woodwave

Gerelateerde projecten

Dijkvilla

De bestaande bungalow uit de jaren zestig was ontworpen voor een stel zonder kinderen. Het gebouw richtte op de straat…

Bekijk...

Wijn aan de Kade

Aan weerszijden van de winkel zijn over de volledige hoogte twee op maat gemaakte kastenwanden geplaatst. Grote sparingen in de…

Bekijk...

Huis CW

De uitdaging van deze opgave was om een onbewoonde kelder met naastgelegen garage om te bouwen tot een volwaardige gezinswoning.…

Bekijk...