Villa ’s Gravenweg

Uitbreiding van een Villa in Nieuwerkerk aan den IJssel

Opdracht voor de renovatie en uitbreiding van een bestaand woonhuis gelegen aan de statige s’Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het bestaande woonhuis daterend uit de jaren 20 van de vorige eeuw, wordt in ere hersteld. De bestaande dakkapellen worden vernieuwd. Aan- en uitbouwen aan de achterzijde van het pand maken plaats voor een nieuwe L-vormige aanbouw. De moderne aanbouw contrasteert sterk van het oorspronkelijke pand en wordt middels een glazen overgangszone verbonden aan de woonkamer.

Met de nieuwe aanbouw wordt de bestaande woning levensloopbestendig gemaakt. In deze aanbouw worden een badkamer, een berging, een masterbedroom en de eetkamer / keuken geplaatst.

De oksel van het L vormige volume is volledig transparant. De buitenzijden van het volume zijn gesloten. Dusdanig hebben de nieuwe gebruiksfuncties allen zicht op de achterliggende tuin zonder dat dit ten koste gaat van de privacy.

Gekozen is om de aanbouw volledig te omkleden met Western Red Cedar verticale delen. De vloeren, wanden en plafond zijn ingetogen van kleur. In de lichte ruimte staat een houten volume, tevens van Western Red Cedar, dat de berging en badkamer omsluit. Apparatuur van de keuken zijn geintegreerd in het houten meubel en zo grotendeels aan het zicht onttrokken.

In samenwerking met Voorwinde architecten.

locatie:

’s Gravenweg,
Nieuwerkerk a/d IJssel

programma:

Woning

oppervlakte:

250 m2

jaar:

2016 – 2017

opdrachtgever:

particulier

aannemer:

G&S Groep

constructeur:

Van Dijke B.V.

fotografie:

Sebastian van Damme

 

Gerelateerde projecten

King Kong Hostel

In de bruisende Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam zijn vier oude panden samengevoegd en getransformeerd tot een…

Bekijk...

Hospice de Liefde

Aan de zuidrand van Rotterdam staat de monumentale boerderij ‘de Kapel’. Dit rijksmonument is herontwikkeld tot een centrum voor terminale…

Bekijk...