De wijnhandel bestaat uit een winkel- en een horecadeel, twee functies die conform Nederlandse regelgeving gescheiden dienen te blijven. Door slim gebruik te maken van de aanwezige niveauverschillen, zijn slijterij en proeflokaal van elkaar gescheiden zonder dat de ruimtelijke eenheid wordt aangetast. In de wijnhandel kan hierdoor wijn gekocht én gedronken worden.
De wijnhandel is opgebouwd uit vier niveaus: een kelder, begane grondvloer, entresol en bel-etage. De drie bovenste lagen zijn door middel van vides
met elkaar verbonden en vormen zo één genereuze en lichte ruimte. Met een metselwerk trap kan vanuit de winkel de wijnkelder worden betreden. Deze intrigerende donkere ruimte herbergt de collectie luxe wijnen. De verdiepte ligging waarborgt een constante en koele temperatuur, ideaal voor het langdurig bewaren van wijn. Het meubilair in de winkel is op maat ontworpen. In de kelder bieden twee lange zwarte meubels ruimte voor de collectie van luxe wijnen. Op de begane grond staat een groot meubel met opslag, een geïntegreerde kassa en een ruim werkvlak. Op het entresol staat een klein barmeubel waar wijn kan worden geproefd. De bel-etage is ingericht voor grotere proeverijen en is voorzien van educatieve tafels waarin kaarten van wijngebieden zijn gegraveerd.
De geschiedenis van de locatie is zorgvuldig geïntegreerd in het moderne ontwerp van de winkel. De achterwanden van de display ruimtes tonen het metselwerk van de oorspronkelijke fundering van een 17e-eeuwse V.O.C. scheepsloods. Het vooroorlogse pand staat aan een nieuw gerealiseerde jachthaven op de Admiraliteitskade in Rotterdam.